قالیشویی

مطالب در مورد قالیشویی و شستشو قالی

قالیشویی

مطالب در مورد قالیشویی و شستشو قالی

مطالب در مورد قالیشویی و شستشو قالی

  • ۰
  • ۰

مرمت قالی


مرمت فرش به روش‌هایی گفته می‌شود که معایب یا خرابی‌های فرش را اصلاح می‌کند.

 

تعمیرات جزئی فرش از قبیل شیرازه دوزی ، ریشه بافی و کارهای مربوط به صاف کردن کناره های فرش را  میتوان در منزل انجام داد ولی عملیاتی از قبیل رفوگری و رفع چروکیدگی تنها از عهده متخصصین رفوگری در قالیشویی در شمال تهران بر می آید.

ریشه بافی:

 معمولا در بالا و پایین تمام قالی ها و قالیچه‌ها ریشه‌های فرش به چشم‌ می‌خورند که درحقیقت همان قسمت‌های ابتدایی و انتهایی تارهای فرش هستند. طول این ریشه‌ها بسته به مراکز گوناگون فرش‌بافی ازیک یا دو سانتی‌متر تا پانزده سانتی‌متر تغییر می‌کند. بهترین اندازه برای ریشه‌های فرش رقمی درحدود چهار سانتی‌متر است. درحالی که ریشه‌های بلندتر ممکن است دکوراتیو و زیبا باشند ولی اغلب به یکدیگر گره می‌خورند. درصورتی که ریشه‌های فرش ازبین بروند می‌توان با الیاف مشابه با تارهای فرش ریشه‌های جدید ایجاد کرد و این کاری است که رفوگران قالیشویی در غرب تهران  به خوبی از عهدهٔ آن برمی‌آیند.

گلیم باف

در قسمت‌های بالا و پایین بسیاری از دست باف ها باریکه ای به عرض یک یا دو سانتی‌متر با کمک نخ پود مانند پارچه بافته می‌شود که در اصطلاح به آن گلیم باف و یا سوف میگویند. در معدودی از فرش‌ها به جای ریشه‌ها، باریکه های گلیم دیده میشوند که به آن‌ها ریشه بسته می‌گویند و به آسانی می‌توان بازکرده وبه صورت ریشه نمایان ساخت. گلیم‌باف‌ها مانند ریشه‌ها به عنوان یک قسمت محافظ برای فرش تلقی می‌شوند زیرا درصورت آسیب رسیدن به این قسمت کم‌کم قطعهٔ آسیب‌دیده پیشرفت می‌کند تا به جسم اصلی فرش رسیده و درنتیجه سبب می شودکه گره‌ها به تدریج ناپدید شده و فرش ارزش‌های خود را از دست بدهد. درهنگام آسیب دیدن این قسمت باید سریعاً آنها را جدا کرده وبا نخ‌های محکم بخیه‌های معمولی یا زیگزاگ مانند به قسمت فرسوده زد تا از متلاشی شدن فرش جلوگیری شود . مرمت کاران حرفه ای فرش در قالیشویی در شرق تهران به خوبی فرش های اسیب دیده شما را مرمت مینمایند.

رفع پیچیدگی کناره های فرش

گاهی کناره‌های جانبی برخی از فرش‌های پرکار و چند پوده مانند: فرش ساروق، فرش بیجار ، فرش کاشان ، فرش اصفهان ، فرش قم و فرش تبریز پیچیده شده و لوله می‌شود. این حالتی است که به ندرت در فرش‌هایی با بافت شل و یا یک پوده اتفاق می‌افتد. درصورتی که پودهایی راکه به دور تارهای جانبی می پیچانند محکم کشیده و یا سفت کرده و یا رج های گره را محکم شانه کرده باشند این کیفیت بروز می‌کند که البته عوامل دیگر در بروز این حالت ممکن است. به علت تابیده شدن بیش از حد پودها و یا تراکم زیاد چله ها در کناره‌های فرش باشد. برای رفع شدن کناره‌های جانبی فرش می‌توان به این ترتیب عمل کرد: نوارهایی به عرض تقریبی چهار سانتی متر از لینولئوم و یا جنس مشابه آن را انتخاب کرده و در حاشیهٔ پشت فرش و در قسمت‌های لوله شده بانخ و سوزن مناسب به صورت زیگزاگ می‌دوزند. باید توجه داشت که هیچگاه نباید برای رفع لوله شدن، کناره‌های فرش را با چسب، موم و یا میخ به کف اتاق، پارکت و موکت زیر فرش چسباند و یا میخکوب کرد. زیرا پس از مدتی چسب خشک شده و فرش از کف اتاق جدا می‌شود در حالتی که به فرش آسیب زیادی می‌رسد و یا اینکه میخ‌های کوبیده شده در جسم فرش آنرا پاره کرده وبه ارزش آن لطمه می‌زند. اگرچه که اتو کشیدن کناره‌های لوله شده با استفاده از پارچهٔ مرطوب راه حل دیگری می‌باشد ولی باید توجه داشت که اتوی بسیار گرم به الیاف فرش آسیب می‌رساند. برای جلوگیری از هر گونه اسیب به فرش ، فرشهای ارزشمند خود را برای مرمت و  رفع پیچیدگی کناره ها به دست متخصصان ما در قالیشویی در جنوب تهران بسپارید.


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی